Till innehåll

Så beställer du

I Göteborgs Stad har vi ramavtal på möbler till förskola, skola och kontor och offentliga miljöer. Det innebär att du som ska köpa möbler för dessa miljöer behöver välja möbler från det upphandlade sortimentet och från de leverantörer vi har ramavtal med. Hur du beställer styrs av kostnaden för ditt inköp.

Använd beställningsguiden för möbler

Inköp och upphandling har tagit fram en beställningsguide som gör det enklare för dig som beställare. Guiden är ett PDF-dokument där du kan klicka dig igenom de olika stegen vid en beställning.

Öppna beställningsguiden för möbler.

Två vägar till inköp

Beställningar under eller över 500 000 kronor

Beroende på det uppskattade beställningsvärdet inom respektive miljö kan beställning göras på två olika sätt. Om totalkostnaden för ditt inköp är under 500 000 kronor väljer du den leverantör vars produkter bäst tillgodoser ditt behov vid beställningstillfället. Det finns ingen rangordning mellan leverantörerna.

Om totalkostnaden för ditt inköp är över 500 000 kronor ska du göra ditt inköp med en förnyad konkurrensutsättning. Det innebär att du går ut med en förfrågan till samtliga leverantörer och ger dem möjlighet att lämna ett prisförslag utifrån dig angivna krav och kriterier.

Stöd vid beställning

Exempel på möblerade miljöer för kontor och offentliga miljöer

Vill du se exempel på hur möblerna från möbelkatalogen kan kombineras? Våra ramavtalsleverantörer har tagit fram möbleringsförslag med utvalda produkter från möbelkatalogen. Alla möbler finns i katalogen, sök bara på referensnumret.

Titta på möbleringsförslagen från Input >>

Titta på möbleringsförslagen från Kinnarps >>

Titta på möbleringsförslagen från Senab >>

Tänk på att tillgänglighetsanpassa lokalen

Göteborgs Stad ska vara en stad för alla. Med rätt inredning kan vi göra våra verksamheter tillgängliga för fler. När du planerar din lokal ska den även tillgänglighetsanpassas.

Tänk på detta när du planerar lokalen

Behöver du hjälp med ett anpassat möbleringsförslag?

Ibland behöver även en möbelhjälte hjälp. Våra ramavtalsleverantörer hjälper gärna dig att ta fram ett anpassat förslag på möbler som du kan använda som underlag vid din beställning. Offerten är gratis, men vill du få detta uppritat i en miljö kostar tjänsten.

Kontakta leverantörerna

Behöver du hjälp med din förnyade konkurrensutsättning?

Är tiden knapp? Har du svårt att få till en bra utvärderingsmodell? Inköp och upphandling erbjuder en konsulttjänst där du till en kostnad kan få hjälp med delar av eller hela din förnyade konkurrensutsättning. Behöver du enkel rådgivning kontaktar du självklart kundservice som vanligt.

Kontakta Inköp och upphandling