Till innehåll

Återbruka

Göteborgs Stad har ett ramavtal som gör det möjligt för dig som beställare att renovera befintliga möbler, köpa begagnade möbler och även få hjälp av projektledare och inredningsarkitekter gällande återbruksprojekt.

Ta vara på de möbler som finns

Återställ, förändra eller köp återbrukade möbler

Som beställare kan du göra mycket för att bli en möbelhjälte! Inom ramavtalet för återbruk kan du renovera dina befintliga möbler inom kontor och offentliga miljöer, skola och förskola. Behöver du fler möbler kan du välja att köpa återbrukade möbler för kontor och offentliga miljöer.

Hjälp med återbruksprojekt

Ska du göra ett större möbelinköp och samtidigt ha fokus på återbruk finns möjligheten att ta hjälp av projektledare eller inredningsarkitekt. De kan hjälpa dig med inventering av befintliga möbler, inköp av begagnade möbler och fylla ut med nya möbler.

Läs mer om ramavtal för återbruk av möbler inom kontor och offentlig miljö >>

Tage – Göteborgs Stads interna bytessajt

Har du ett skrivbord över? Behöver du en extra bokhylla? Tage är stadens interna sajt för utannonsering och efterlysning av överblivna möbler och utrustning, här kan du lämna vidare det du inte längre behöver eller hitta det du söker.

Läs mer om Tage >>

Välj demonterbara produkter vid köp av nya möbler

Tänk efter före är ett vanligt uttryck. I standardsortimentet märks möbler med nedanstående symbol om de är demonterbara utan specialverktyg och har instruktioner. Det innebär att du på ett enkelt sätt kan återbruka möblerna och i slutändan återvinna de olika materialen.


Demonterbar